Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Legyünk szolidárisak a tanárokkal - változtassuk kockássá
  2016-03-28 16:34:53, hétfő
 
 

Legyünk szolidárisak a tanárokkal - változtassuk kockássá Magyarországot március 30-án!

JámborAndrás
2016. március 25. péntek, 11:47


Nem a Tanítanék petíciója óta tudja az ország, hogy gond van a közoktatásban. Aki tanár, tudja, akinek gyereke van tudja, aki járt iskolába, tudja. Az én életemben ez a probléma egy éve erősödött fel, amikor Gitta lányomat vártuk, már akkor arról beszélgettünk a barátnőmmel, a még meg nem született gyerek fölött, hogy mi lesz majd, ha iskolába kerül, hogy kap megfelelő oktatást? Ha a közoktatásba visszük, az borzasztó lesz, ha alapítványi iskolába, az sok pénzbe kerül, és elszeparálódik a gyerek. Azt is tudjuk, hogy nem a Fidesz alatt lett szar a közoktatás. Csupán még szarabb lett, és most ott állunk, egy ország számára világos, ez így nem mehet tovább.

kocka.jpg

Azt látjuk, hogy a kormány csak tessék-lássék foglalkozik a témával, és inkább saját hatalmi érdekeit biztosítja be, mint hogy valóban széles konszenzusnak megfelelő új közoktatás alapjait rakná le.

Napról-napra követem, néha még írok is a Tanítanék mozgalomról. Bevallom, nem csupán az alapvető hazafiasság, az ország jobbításának szándéka hajt, amikor írok róla, hanem az önérdek is, hiszen apuka vagyok, hiszen mi a Mércében azért dolgozunk, mert jobb írányba szeretnénk változtatni az ország sorsát.

Március 30-ra, jövő hét szerdára polgári engedetlenséget hirdettek meg a tanárok, első körben egy órát nem tanítanak, hogy ezzel vegyék rá a kormányt, cselekedjen végre.

Csodálatos dolog ez kemény kiállás, és csak tisztelni lehet a bátrakat, akik akár munkahelyi retorziót is vállalnak a hivatásukért, hogy jobb körülmények között, eredményesebben taníthassanak, hogy a gyerekeink jobb oktatás kapjanak.

Nem szeretném cserben hagyni őket. Bár nem állhatok közéjük, mert nem vagyok tanár, de apa vagyok, és így érintett. Az egyetlen dolog, amit tudok tenni, hogy támogatom őket, és titeket is a támogatásukra hívok fel. Erre van eszközöm, ezt tudom tenni, és ezt meg kell tennem, magamért, Gittáért, és az ország sok kicsi Gittájáért.

Olvastam a Egyesült Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezetének felhívását, amiben arra kérik a munkavállalókat, hogy kockás ingben menjenek dolgozni 30-án, így szolidarítva a munkavállalókkal. Én pedig azt gondoltam, bővítsük ki az ötletet.

Borítsuk kockás ingbe Magyarországot március 30-án, és mutassuk ki a szolidaritásunkat a pedagógusokkal! Mutassuk meg, hogy ez nem pár ezer, pár tízezer tanár ügye, hanem az egész országé.Tudom, hogy nem mindenkinek tetszik a kockás dolog, de ez az, amit mindenki ehhez a tiltakozási hullámhoz köt, ez az, amit ha meglátunk az utcán, azonosítani tudunk.

Vegyünk fel március 30-án valamilyen kockás ruhát, kockás sálat, kockás inget, kockás csokornyakkendőt, kockás kabátot, mindenkinek amije van. Csináljunk kockás karszalagot!

Rakjunk ki az ablakra kockás lepedőt, abroszt, inget erre a napra, hogy mindenki lássa, jobb oktatást akarunk magunknak és a gyerekeinknek!

És lehet kreatívnak lenni: ki lehet a zászlótartó rúdra rakni a kockás inget. Vagy a gyereknek kockásfülű nyúllal mennie a suliba, otthagyni a kockás füzetet a buszon, kirakni a kockás inget a kávézónk bejáratára, felhúzni a közlekedési táblára (persze úgy, hogy látható maradjon az eredeti jelzés, ne zavarjuk a forgalmat), rajzoljunk krétával kockákat az útra.

A lényeg az, hogy minél több helyen, minél jobban láthatóvá tegyük, amit a közvélemény-kutatásokból tudunk: Magyarország jobb oktatási rendszert akar. Ez előtt a kormánynak meg kell hajolnia.

Támogassuk meg azokat a tanárokat, akik bátran, munkahelyi figyelmeztetést vagy még rosszabbat kockáztatva kiállnak a jobb közoktatásért. Tegyük meg ezt azért is, mert ahogy láthatjuk, a hatalom már elkezdte a megfélemlítést.

Én mint állampolgár a tanárokat arra kérem, mérlegelve a következményeket de csatlakoznak a tanítanék mozgalom felhívásához a polgári engedetlenségre. Ez az ügy most róluk szól, és hiába támogatjuk őket, ők tudnak 30-án igazán kiállni a közös jövőnkért. A Tanítanék mozgalom tiltakozásának facebook eventje:https://www.facebook.com/events/1574608016189623/?ref=98&action_histo ry=null

Ha pedig tehetjük, keressük meg reggel 8 és 9 között a hozzánk legközelebb eső, tiltakozásban résztvevő iskolát, és menjünk oda az iskola előtt demonstráló tanárokhoz, köszönjük meg nekik, amit tesznek, biztassuk őket, vigyünk egy teát vagy kávét, és beszélgessünk velük.

A lényeg, hogy mutassuk meg egész nap , hogy szolidárisak vagyunk a tanárokkal. Mutassuk meg a munkahelyünkön, otthon, a szórakozóhelyeken. Ha sokan leszünk, akkor biztosan célt fog majd érni a Tanítanék mozgalom.

Hogy pedig igazán látható legyen, csináljunk fotót arról, ahogyan szolidarítunk, és tegyük közzé a közösségi médiában (facebookra, instagram, tumblr-re, twitterre) a #jobboktatásért hashtaggel, hogy a kormány is lássa, mennyien állunk a tanárok mögött.

A Kettős Mérce létrehozott egy facebook-eseményt, hogy ott gyűjtsük össze az ötleteket, mit lehet kockássá tenni, és hogy ott is látszódjon, milyen sokan vagyunk. Ha tehetitek, csatlakozzatok, és hívjátok meg az ismerőseiteket, hogy az esemény híre minél több emberhez eljusson. Ha pedig van ötletetek, hogyan lehet kreatív módon kockásnak lenni, írjatok az esemény oldalára, ha lehet, csináljatok képet, vagy videót hozzá, és mi a legjobbakból húsvét hétfőn csinálunk egy válogatást, hogy így biztassunk minél több embert a tanárok melletti szolidaritásra!

Itt tudjátok jelezni a csatlakozásotokat!
https://www.facebook.com/events/176161429441591/


http://kettosmerce.blog.hu/2016/03/25/legyunk_szolidarisak_a_tanarokkal_valtoztas suk_kockassa_magyarorszagot_marcius_30-an
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: csokornyakkendőt, következményeket, munkavállalókkal, figyelmeztetést, eredményesebben, engedetlenségre, engedetlenséget, munkavállalókat, villamosenergia, ismerőseiteket, szolidaritásra, tiltakozásának, csatlakozzatok, elszeparálódik, pedagógusokkal, megfélemlítést, jobboktatásért, magyarországot, munkahelyünkön, magyarorszagot, taníthassanak, gyerekeinknek, beszélgettünk, közoktatásban, tiltakozásban, támogatásukra, beszélgessünk, szolidarítunk, konszenzusnak, közoktatásért, kutatásokból, szolidárisak, szolidarítva, jámborandrás, magyarország, változtassuk, közoktatásba visszük, borzasztó lesz, ország számára, kormány csak, alapvető hazafiasság, ország jobbításának, ország sorsát, gyerekeink jobb, egyetlen dolog, támogatásukra hívok, egész országé, kockás dolog, tiltakozási hullámhoz, ablakra kockás, zászlótartó rúdra, kockás inget, Egyesült Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezetének, Kettős Mérce,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Mindenünk, amink van, amit sze...  Facebookon kaptam  Alvó cica  Maradék idő  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Becsüld meg azt amid van,...  A Gömb  A világnak égető szüksége van ...  Rögtön puha Mézes Krémes  Naplemente  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tehetségtelen gyerek nincs.  Muratáj  Bizonyos kulturális szint nélk...  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Facebookon kaptam  Szép estét  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Az Európai Unió is foglalkozik...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Nehezen engedem  Facebookon kaptam  Tehetségtelen gyerek nincs.  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 23  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  próbáljuk ki az őszinteséget  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Esti kép  Facebookon kaptam  Gábor Dénes gondolata  Emlék  Paul David Tripp Április 24  Föld napja április 22  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Aki szeret, annak senki sem id...  Amit átélünk,  Föld napja április 22  Pocsai Piroska - NE SIESS!  Ma  Környezetvédelem  A Gömb  Föld napja április 22  Amit átélünk,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Facebookon kaptam  Semmit ne higgy el  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  Jékely Zoltán: Szent György-k...  Szép Ernő - Virágzó akácfák  Szép Ernő - Virágzó akácfák  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Alakot vált...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Fodor Ákos költő,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  Ha így haladunk...  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Környezetvédelem  Ma a legtöbb civilizált ember ...  Vannak arcok  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  William Shakespeare idézet  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Két ember becsülete  Facebookon kaptam  Muratáj  Föld napja április 22  Búzaszentelés  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ébredj  Mosolyogtál már ma?  Facebookon kaptam  A föld szépségéért  Facebookon kaptam  Két ember becsülete 
Bejegyzés Címkék
közoktatásba visszük, borzasztó lesz, ország számára, kormány csak, alapvető hazafiasság, ország jobbításának, ország sorsát, gyerekeink jobb, egyetlen dolog, támogatásukra hívok, egész országé, kockás dolog, tiltakozási hullámhoz, ablakra kockás, zászlótartó rúdra, kockás inget, gyereknek kockásfülű, kockás füzetet, kávézónk bejáratára, közlekedési táblára, eredeti jelzés, jobb közoktatásért, tanárokat arra, tanítanék mozgalom, polgári engedetlenségre, közös jövőnkért, hozzánk legközelebb, iskola előtt, teát vagy, közösségi médiában, #jobboktatásért hashtaggel, tanárok mögött, esemény híre, esemény oldalára, legjobbakból húsvét, tanárok melletti, csokornyakkendőt, következményeket, munkavállalókkal, figyelmeztetést, eredményesebben, engedetlenségre, engedetlenséget, munkavállalókat, villamosenergia, ismerőseiteket, szolidaritásra, tiltakozásának, csatlakozzatok, elszeparálódik, pedagógusokkal, megfélemlítést, jobboktatásért, magyarországot, munkahelyünkön, magyarorszagot, taníthassanak, gyerekeinknek, beszélgettünk, közoktatásban, tiltakozásban, támogatásukra, beszélgessünk, szolidarítunk, konszenzusnak, közoktatásért, kutatásokból, szolidárisak, szolidarítva, jámborandrás, magyarország, változtassuk, csatlakoznak, legjobbakból, szolidarisak, hivatásukért, közoktatásba, valtoztassuk, felhívásához, jobbításának, kockáztatva, demonstráló, tiltakozási, cselekedjen, mozgalomról, körülmények, alapítványi, mindenkinek, hazafiasság, létrehozott, azonosítani, állampolgár, foglalkozik, változtatni, legközelebb, zászlótartó, barátnőmmel, kettosmerce, csináljatok, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4225
  • e Hét: 18455
  • e Hónap: 29566
  • e Év: 183062
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.